woensdag 23 oktober 2013

Rijbewijskeuring bij specialist goedkoperWie vanaf 2014 naar een medisch specialist moet voor een rijsbewijskeuring, betaalt een lager tarief. 

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft nieuwe tarieven vastgesteld die rekening houden met hoe lang een keuring duurt. Er komt een basistarief van € 78 exclusief btw. Duurt een keuring langer dan een kwartier, dan komt er per kwartier € 39 bij. De medisch specialist moet vooraf vertellen of de keuring langer duurt dan een kwartier en dus duurder uitpakt.

De NZa krijgt veel vragen over de tarieven voor rijbewijskeuringen. Consumenten vragen zich af waarom ze een rekening van honderden euro's krijgen als ze maar 5 minuten bij de specialist zijn geweest. Het nieuwe tarief moet meer duidelijkheid geven.

Het nieuwe tarief van € 78 bevat 15 minuten voor de keuring zelf en 15 minuten voorbereidings- en rapportagetijd voor de specialist. Het tarief is een maximumtarief, het ziekenhuis mag ook een lager bedrag vragen. De rijbewijskeuring valt niet onder de Zorgverzekeringswet. Dat betekent dat consumenten die zelf moeten betalen.

Het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheid) bepaalt of een bestuurder een rijbewijskeuring moet ondergaan, bijvoorbeeld bij  een neuroloog, cardioloog of een psychiater. De tarieven voor keuring bij de huisarts blijven gelijk: € 39 voor een keuring korter van 15 minuten en € 78 voor een keuring langer dan een kwartier.

Meer informatie over de rijbewijskeuring vindt u bij onze veelgestelde vragen onder Zorgonderwerpen > dossier Ziekenhuiszorg > Veelgestelde vragen rijbewijskeuring.


---------------------------
Gepubliceerd door de Nederlandse Zorgautoriteit op 27 september 2013.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten