Documenten


Public summary of opinion on orphan designation - Trehalose for the treatment of spinocerebellar ataxia


On 19 June 2015, orphan designation (EU/3/15/1502) was granted by the European Commission to Dr Ulrich Granzer, Germany, for trehalose for the treatment of spinocerebellar ataxia.
Huisartsenbrochure

De brochure is bedoeld voor de situatie dat de diagnose kort geleden is gesteld. U kunt deze informatie overhandigen aan de praktijkassistente van uw huisarts en tegelijkertijd een afspraak met uw huisarts maken om de informatie te bespreken. Uw huisarts heeft dan de mogelijkheid om het materiaal door te nemen voordat u op gesprek komt. Dit is natuurlijk niet aan de orde wanneer u uw situatie uitgebreid besproken heeft met uw huisarts en de informatie en afspraken reeds duidelijk zijn. Het uitdelen van de brochure aan uw huisarts kan dan ondersteuning bieden om, indien nodig, de laatste stand van zaken met uw huisarts te bespreken.


Loophulpmiddelen Kompas (2004, CVZ)

De Loophulpmiddelen Kompas brengt kennis en informatie bijeen en geeft aanwijzingen voor de keuze van het meest adequate hulpmiddel voor een gebruiker. Dit document is uit 2004. Ondanks dat het document verouderd is worden de verschillende hulpmiddelen goed beschreven.


Berg Balance Scale

De Berg Balance Scale (BBS) wordt gebruikt om het evenwicht te evalueren en een inschatting te maken op de valkans van patiënten.
De patiënt moet 14 testjes uitvoeren. Dit zal ongeveer 20 minuten duren.
De testjes worden uitgevoerd zonder loophulpmiddelen, maar met schoeisel. Een orthese of een sling mag wel.
Per onderdeel kan een score gehaald worden van 0 tot 4 punten. Dus 56 punten in totaal.
Als de score lager is dan 45 punten dan is er een verhoogde kans op vallen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten