woensdag 11 december 2013

Hersenstichting Nederland - Vergadering "Samen Sterker"

Afgelopen jaar heeft de Hersenstichting een verkenning gedaan naar de samenwerkingsmogelijkheden van patiëntenorganisaties. Dit heeft geleid tot het rapport "Samen Sterker".

Tijdens de vergadering van 4 december werden de inzichten van het rapport gedeeld met de aanwezigen, afgevaardigden van Patiënten Organisaties. Patiënten Verenigingen benadrukken het belang van samenwerking met het behoud van eigen identiteit. Samenwerking zal waarschijnlijk zelfs in de toekomst afgedwongen worden door de subsidieverstrekker.

Vervolgens hield Robert Scholten van de Dutch Brain Council een presentatie over samenwerking tussen patiëntenorganisaties. Hans van de Velde werd geïnterviewd over de samenwerking van vier gerelateerde verenigingen (Dyslexie, WoortBlind, ADHD/ADD, Autisme). 

Vervolgens zijn we in groepjes uit elkaar gegaan om met elkaar te discussiëren. 

Aan het eind van de middag hebben we met zijn allen besloten om niet nog een platform op te richten maar om op hersengebied door te gaan met de Dutch Brain Council als patiënten platform. De Hersenstichting heeft aangegeven de Dutch Brain Council te faciliteren.

------------------------------
Zie ook: Geen opmerkingen:

Een reactie posten