vrijdag 2 november 2018

Ionis en Biogen gaan samenwerken op gebied van ontwikkeling van medicijnen voor neurologische aandoeningenOp 5 juni 2018 hebben Ionis en Biogen aangekondigd om nauw te gaan samenwerken bij het ontwikkelen van antisense geneesmiddelen voor een groot aantal neurologische aandoeningen. Het gaat om een samenwerkingsverband van 10 jaar.
Zowel Ionis als Biogen zijn experts op het gebied van neurowetenschappelijk onderzoek en medicijn ontwikkeling. Ionis is leider op het gebied van antisense therapieën. Ionis en Biogen hebben samen SPINRANZA ontwikkeld. Het eerste en enige goedgekeurde behandeling voor patiënten met spinale spieratrofie (SMA).


De bedrijven zijn van plan om zich te richten op een aantal neurologische aandoeningen waarvoor nog geen behandeling bestaat zoals dementie, neuromusculaire aandoeningen (ataxie), bewegingsstoornissen, neuropsychiatrie en ziekten van het binnenoor etc.


Antisense geneesmiddelen zijn korte synthetische stukjes DNA die binden aan het foutieve stukje gen. Door de binding aan het foute stukje DNA wordt er geen fout eiwit meer geproduceerd door de cel en zal de zenuwcel overleven.

--------------------------------------------------------------------------------------

Geen opmerkingen:

Een reactie posten