zondag 11 november 2018

Buschauffeur gooit alle passagiers eruit omdat ze geen plaats willen maken voor man in rolstoel02/11/2018 om 10:43, Nieuwsblad.be
Een Parijse buschauffeur die zag hoe niemand op zijn bus plaats wilde maken voor rolstoelgebruiker François, besloot een drastische actie te ondernemen. Hij droeg al zijn passagiers op om uit te stappen, waarna hij enkel François nog liet opstappen. “De rest kan wachten op de volgende bus.”


François Le Berre lijdt aan MS waardoor hij aan een rolstoel gekluisterd is. Toen hij op 18 oktober de bus wilde nemen, werd hem pijnlijk duidelijk dat dat als rolstoelgebruiker niet altijd even makkelijk is. Zo pijnlijk dat hij er naar eigen zeggen van moest lachen. “Van miserie”, zo vertelt François achteraf.


Niemand op de bus wilde ook maar een duimbreed wijken voor zijn rolstoel. Ook al stonden de oprijplaten voor de bus klaar, François kreeg simpelweg geen plek. “Opeens droeg de chauffeur iedereen op om van zijn bus te stappen. Daarna kwam hij naar ons. ‘Jij en je helper, stap maar op. De rest kan wachten op de volgende’, zei hij.”


Op sociale media wordt de man overal geprezen om zijn harde aanpak. “Hij wilde een goede daad stellen”, vertelt François nog. “Hij zei dat iedereen op een dag in een rolstoel kan belanden.”

------------------------------------------------------------------------------------------------Geen opmerkingen:

Een reactie posten