woensdag 27 januari 2016

Spieren sterk houden met je hersenen


Krachtige hersenenJe spieren sterk houden met alleen je hersenen. Het lijkt te mooi om waar te zijn. Toch hebben onderzoekers van de Ohio Universiteit aangetoond dat dit kan! 

De sterkte van de spieren wordt door een aantal factoren bepaald. Het meest onderzocht is de rol van de spier zelf. Maar ook het zenuwstelsel speelt een rol bij het sterk houden van spieren. 

In het onderzoek hadden de proefpersonen hun onderarm in het gips, waardoor ze hun hand en pols niet meer konden bewegen. De helft van de groep moest zich regelmatig inbeelden dat ze bewegingen met hun pols maakten. De andere helft hoefde niets te doen. 

Na vier weken bleek dat de groep die zich moest inbeelden dat ze bewegingen met hun pols maakten veel minder kracht verloren had in hun spieren dan de groep die dit niet deed. Het scheelde 50%. Dit laat zien dat door bewegingen in te beelden, de spieren sterk kunnen blijven.--------------------------------------------------
B.C. Clark et al., The power of the mind: the cortex as a critical determinant of muscle strength/weakness. Journal of Neurophysiology, 2014; 112 (12): 3219 DOI: 10.1152/jn.00386.2014


1 opmerking: