maandag 18 januari 2016

Onderzoeksvoorstel polyQ aandoeningen
Bij euro-Ataxia, de Europese ataxie patiëntenorganisatie, is de vraag binnengekomen of euro-Ataxia het volgende onderzoeksvoorstel willen steunen.

Het voorstel houdt in dat er een nieuwe generatie van creatieve en innovatieve jonge wetenschappers in Europa opgeleid gaat worden. Het is de bedoeling dat zij onderzoek gaan doen naar neurodegeneratieve ziekten - ziekten van het zenuwstelsel waarbij in de loop der jaren zenuwcellen afsterven - en de nieuwe kennis en ideeën om te zetten in nieuwe therapieën.

De opleiding zal zich voornamelijk richten op het ontwikkelen van de behandeling van spinocerebellaire ataxieen die veroorzaakt worden door een verlengde CAG herhaling, de zogenaamde polyglutamine aandoeningen (SCA1, SCA2, SCA3, SCA6, SCA7, SCA17).Ondanks dat het eerste foutieve gen twintig jaar geleden al is ontdekt is er nog steeds geen behandeling voor de patiënten. De laatste jaren is er een enorme vooruitgang geboekt in het begrijpen van wat er precies mis gaat en in het identificeren van mogelijke behandel opties.

Alle bestuursleden van euro-Ataxia staan volmondig achter dit onderzoeksvoorstel en hopen dat dit voorstel gekozen zal worden voor financiering en uitvoering.Geen opmerkingen:

Een reactie posten