zondag 20 november 2016

Nog 100 dagen .... zeldzame ziekten dag 2017


Het aftellen is begonnen! Nog maar honderd dagen voor de tiende editie van de Zeldzame Ziekten Dag op 28 februari 2017.Logo van Zeldzame Ziekten Dag 2017

Het thema van de Zeldzame Ziekten Dag 2017 is ONDERZOEK. Onderzoek naar zeldzame ziekten is cruciaal voor het vinden van antwoorden en oplossingen die patiënten nodig hebben. Dit kan zijn op het gebied van behandeling, genezing of verbetering van de zorg.

Het is de bedoeling dat op de Zeldzame Ziekten Dag duizenden mensen van over de hele wereld bij elkaar komen en vragen om meer onderzoek naar zeldzame ziekten. De laatste jaren wordt er meer geld besteed aan onderzoek naar zeldzame ziekten. Maar dit is niet genoeg!

Tevens wordt er op 28 februari aandacht gegeven aan de belangrijke rol die patiënten kunnen spelen bij onderzoek. Patiënt-betrokkenheid heeft geleid tot meer onderzoek en tot onderzoek dat beter is afgestemd op de behoeften van de patiënten. Kortom de patiënt als een waardevolle partner vanaf het begin tot einde van het onderzoeksproces.

--------------------------------------------------------------------------

Eurordis - Zeldzame Ziekten Dag 2017

Geen opmerkingen:

Een reactie posten