woensdag 19 oktober 2016

Prijs voor Professor Paola Giunti
De EFNA – de Europese federatie van Neurologische patiëntenverenigingen – reikt elk jaar prijzen uit aan personen die een bijzondere bijdrage hebben geleverd voor mensen met een neurologische aandoening in Europa. Dit jaar heeft euro-Ataxia Professor Paola Giunti genomineerd voor haar buitengewone werk op het gebied van ataxie. Ik heb de eer gehad haar te mogen voordragen voor deze prijs en haar verbetering in de zorg voor ataxie patiënten onder de aandacht van de jury te mogen brengen.

Cathalijne van Doorne, Prof. Paola Giunti, Prof. David Vodusek
Prof. Giunti is een internationaal bekende neuroloog en onderzoekster op het gebied van ataxie en zij is hoofd van een kliniek in London waar zij patiënten met ataxie behandelt. De kliniek is door haar opgezet in 2005. In deze kliniek heeft zij een aantal van haar ideeën verwezenlijkt. Zo is de kliniek een vrijwilliger van de Engelse patiëntenvereniging aanwezig om met eigen ervaring patiënten te steunen.

Verder is Prof. Giunti actief voor de Engelse en Europese ataxie patiëntenvereniging. Zij behoort tot de medische advies commissie, ontwikkelt informatiefolders voor patiënten, is betrokken bij het ontwikkelen van ataxie-richtlijnen en is een spreker op veel congressen in Engeland en Europa waar zij patiënten op de hoogte brengt van de laatste stand van zaken op het gebied van ataxie. Regelmatig reist zij naar Ierland om ook daar patiënten te behandelen.De prijs werd uitgereikt door Professor David Vodusek, bestuurslid van de Europese neurologen vereniging en jurylid van de EFNA voor de prijs.Geen opmerkingen:

Een reactie posten