maandag 10 maart 2014

Aankondiging Hersenshow op 16 april








De Hersenstichting bestaat dit jaar 25 jaar! Zo’n jubileumjaar grijpen wij graag aan om aandacht voor hersenen en hersenziekten te vragen. Uiteraard is ons doel ook om hiermee meer donateurs te krijgen, zodat er meer geld beschikbaar komt om te zoeken naar oplossingen. De Hersenstichting gaat samen met omroep Max op 16 april een anderhalf uur durende hersenshow uitzenden.

De show heeft als thema ‘Geef om je hersenen’. In deze show komen patiënten en hun familie aan het woord. Wetenschappers vertellen over hun onderzoek en blikken naar de toekomst. Bekende Nederlanders en artiesten zullen hun medewerking aan deze show verlenen. De show is nog in ontwikkeling maar het belooft een mooi programma te worden. Zo kunt u actief meedoen aan diverse ‘hersenspelletjes’.
Tijdens deze show kunnen we een beperkt aantal hersenaandoeningen belichten. In overleg met de regisseur zijn dat voor dit jaar: migraine, beroerte, hersenletsel na een ongeval, witte stofziekte bij kinderen en dementie. De wetenschappers zullen vooral nieuwe technieken in onderzoek belichten die voor meerdere hersenaandoeningen van toepassing kunnen zijn.

We hopen met deze show veel donateurs aan ons te binden zodat we meer mogelijkheden hebben om hersen breed naar oplossingen te zoeken. Tijdens de show zal daarom een telefoonnummer in beeld komen waar nieuwe donateurs zich kunnen melden.
Deze telefoontjes worden opgevangen door het bel team.  Daarin zullen ook een aantal bekende Nederlanders plaatsnemen. Deze bel teams zitten op verschillende plekken in Nederland. Voor deze bel teams zoeken wij nog vrijwilligers!  Hierover berichten wij u later.

Het programma ‘Geef om je hersenen’ wordt op 16 april aanstaande uitgezonden om 21.25 tot 23.00 uur op Nederland 1.

Mocht u het leuk vinden om in de studio aanwezig te zijn tijdens deze show dan kunt u zich opgeven bij awielemaker@hersenstichting.nl .  Er is een beperkt aantal plaatsen, die zullen worden verloot onder de aanmelders.



                                                                                             Met vriendelijke groet,
                                                                                             Annet Wielemaker
                                                                                             Hoofd patiëntenzorg

                                                                                             Tel: 070-3024741

Geen opmerkingen:

Een reactie posten