dinsdag 19 juli 2016

Biohaven - weesgeneesmiddelen status

Op 26 mei 2016 heeft Biohaven Pharmaceutical Holding Company Ltd. in een persbericht aangegeven dat zij de weesgeneesmiddelen status hebben gekregen van de FDA (Food and Drug Administration) in Amerika voor BHV-4157 voor de behandeling van Spinocerebellaire ataxie (SCA).

Dit is al de tweede keer dit jaar. Op 3 maart dit jaar heeft Biohaven ook de weesgeneesmiddelen status gekregen voor een ander geneesmiddel (BHV-0223) voor de behandeling van Spinocerebellaire ataxie (SCA). BHV-0223 is een bijzondere samenstelling van riluzole waarnaar al vaker onderzoek is gedaan. 


BHV-4157 is een nieuwe chemische stof die het glutamaat in de hersenen regelt. Glutamaat is één van de belangrijkste stoffen in de hersenen die de overdracht van zenuwsignalen tussen de zenuwen regelt.

Aandoeningen waarbij het glutamaat niet goed functioneert zijn ALS, ziekte van Alzheimer, Rett syndroom, dementie, dystonie, oorsuizen, depressie ......

De strategie van Biohaven is erop gericht om een geneesmiddel te vinden voor neurologische aandoeningen waarvoor nog geen behandeling bestaat.

Voor het einde van 2016 verwacht BioHaven te starten met een gerandomiseerde klinisch onderzoek met een controle groep naar BHV-4157. Gerandomiseerd betekent dat het lot bepaalt of je in de controle groep of in de behandelgroep komt. In totaal zullen 120 patiënten meedoen. -------------------------------------------------------------
Biohaven krijgt de weesgeneesmiddelen status voor BHV-02231 opmerking:

  1. Ik zit nu aan de riluzole maar merk er weinig van zit er al drie maanden aan

    BeantwoordenVerwijderen