woensdag 22 april 2015

Bestek voor trillende handen
Bestek dat het trillen van de hand stabiliseert!


Trillende handen: er zijn nogal wat mensen die er last van hebben en vaak schamen ze zich ervoor. Met name tijdens het eten kan zo’n tremor pijnlijk zichtbaar worden als het mensen niet lukt om hun bestek te hanteren en voedsel naar de mond te brengen. Een nieuwe lepel maakt eten voor mensen met een handtremor weer leuk.
Liftware heeft een bestek ontwikkeld dat actief het trillen van het bestek in de hand tegengaat.Het bestek bestaat uit een stabiliserend handvat dat alle technologie bevat en een lepel-opzetstuk. Zo gauw het handvat en de lepel verbonden zijn doet het apparaat zijn werk. Als je het ondersteboven neerlegt gaat het apparaat tijdelijk in slaap.

Werking


De lepel – Liftware genaamd – is door onderzoekers en engineers speciaal ontwikkeld voor mensen met een tremor. In het heft van de lepel bevinden zich sensoren die de tremor detecteren. Vervolgens compenseert de lepel de tremor en stabiliseert zo zichzelf. Hierdoor blijft het voedsel op de lepel liggen. Uit klinische onderzoeken blijkt dat Liftware het trillen van het uiteinde van de lepel met meer dan 70 procent beperkt.


De lepel werkt met behulp van een oplaadbare batterij en kan dus gemakkelijk meegenomen worden naar het werk, een restaurant of vrienden.

Filmpje dat de werking van de lepel demonstreert.


Helaas is het bestek nu nog behoorlijk duur.
---------------------------------------------------------------------

website van Liftware


Geen opmerkingen:

Een reactie posten