donderdag 17 april 2014

Zonnevlucht voor ataxie  Een Amerikaanse familie heeft een nieuw wereldrecord gezet voor de langste paramotorvlucht op zonne-energie. De avontuurlijke Cardozo's vlogen van Monte Carlo naar Marokko, bijna 2.000 kilometer, met een elektrische paramotor die door de zon aangedreven werd. Hun avontuur staat te lezen op de website van de Britse Daily Mail.

  Goede doel

  Het 'team' bestond uit luchtvaartingenieur Gilo Cardozo, zijn broers Cosmo en Damian, Damians 17-jarige dochter Tilly en vijf andere piloten. De rest van de familie volgde het avontuur vanop de grond. Het doel van hun expeditie was bekendheid geven aan de evenwichts- en bewegingsstoornis Ataxie.


  Niet probleemloos

  De vlucht verliep niet helemaal zonder problemen. Er waren een aantal mislukte opstijgpogingen, een aantal noodlandingen, een gebroken propeller en een van de piloten brak zijn voet. "Elke dag was een nieuw avontuur", vertelt Damien Cardozo. "Wat we gerealiseerd hebben is een opmerkelijk feit. We hebben het gehaald ondanks de harde omstandigheden, we hebben geld opgehaald voor Ataxia UK en we hebben de modernste zonne-energiesystemen gebruikt."

  12.000 euro

  Damien Cardozo en zijn vrouw Madeleine zetten zich al jaren in voor de liefdadigheidsorganisatie Ataxie UK. Drie van hun zes kinderen hebben de stoornis. Hun 'zonnevlucht' heeft bijna 12.000 euro opgebracht.

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------
  www.demorgen.be
  12 augustus 2009
  (adb)

  Geen opmerkingen:

  Een reactie posten