woensdag 4 mei 2016

Man neemt vriendin in rolstoel mee op reis voor bijzonder aanzoekRuim 4.000 kilometer hebben de Chinese Ding Yizhou en Lai Min samen afgelegd. Ding ging op een motorfiets, terwijl hij zijn vriendin in een rolstoel voorttrok met touwen die hij aan zijn motorfiets vastbond. En dat alles om tijdens de reis haar ten huwelijk te vragen.

Op 1 januari dit jaar begon hun reis van het Chinese plaatsje Liuzhou. Samen maakten zij een route die een hart vormde op de kaart van China. De reis eindigde op 1 juli in het plaatsje Lhasa in Tibet waar Ding voor het Potala Paleis op zijn knieën ging om de hand van zijn vriendin te vragen, dat meldt People's Daily Online. 

Ruim 300 bezoekers aanschouwden het moment en riepen "Trouw met hem! Trouw met hem!" En dat zal ze doen. Met een hartstochtelijke "ja" accepteerde Lai de vraag van haar geliefde.

De reis is echter nog niet afgelopen. Om uiteindelijk een hartvormige route af te ronden, is Ding aan het zoeken voor een tijdelijke baan om hun voertuigen te verbeteren. Wanneer ze weer in Liuzhou aankomen, hun thuisplaats, zullen ze samen in het huwelijksbootje stappen en aan hun leven samen beginnen.

RolstoelLai leidt aan de erfelijke ziekte ataxie. Dat is een ziekte die de kleine hersenen aantast. Een van de kenmerken is dat patiënten moeite hebben met de coördinatie en dat uit zich onder andere in het lopen, praten en motoriek. Lai zit daarom in een rolstoel.


----------------------------------------------------------------------------------


Geen opmerkingen:

Een reactie posten