maandag 5 oktober 2015

100 treinen voor ataxie


50.000 km rond de wereld met 100 treinen voor ataxie in 2016


Een 50.000 km lange reis rond de wereld per trein. En niet zomaar een trein maar de oudste, langste, meest iconische trein en een trein via de hoogste route of onder water .....

Het doel is om geld op te halen voor onderzoek naar ataxie en om betrokkenen bij ataxie wereldwijd met elkaar te verbinden. Hoe kan je deel uitmaken van deze reis? 


Het is de bedoeling om 13.500 euro op te halen. Het merendeel zal worden opgehaald door het uitgeven van aandelen. Eén aandeel kost ongeveer 35 euro (25 pound). Doneren kan ook. 

Kopers van aandelen worden opgenomen in Vrienden van 100 treinen.

De reis start op 23 januari 2016 met een "Loop en Rol" evenement in het Hyde Park in Londen. 

AchtergrondDegene die deze reis in 2016 hoopt te gaan maken heeft al twee eerdere pogingen ondernomen.

De eerste poging was in 2013. Het doel was een reis van 21.000 km van Schotland naar Siberië. In Siberië werd het hem duidelijk dat de evenwicht problemen steeds erger werden en dat hij een arts moest gaan raadplegen. Dit heeft twee jaar geduurd.


De volgende poging was in 2015. De oorzaak van de evenwichtsproblemen was nog steeds niet duidelijk. Wel werd het hem duidelijk dat zijn klachten steeds ernstiger werden. Dus hij besefte dat als hij de reis ooit wilde maken dan hij dat dan zo snel mogelijk moest doen. Dit keer ging de reis van Ierland, Zuid-West Engeland, Corsica, Sardinië naar Sicilië. In Sardinië werd het hem duidelijk dat een solo-reis eigenlijk niet langer mogelijk was.


Toen werd er eindelijk een oorzaak gevonden voor zijn problemen: ataxie - een vorm die laat begint.


In januari hoopt hij 50 te worden. Een mooie gelegenheid om nogmaals een poging te wagen.
---------------------------------------------

Meer weten: kijk op de website.

1 opmerking:

  1. 50.000 km afreizen met de trein, dat lijkt mij echt geweldig en dat ook nog eens met de oudste, langste en meest iconische trein. Ik ben enorm fan van treinen. Met de trein een enorm lange reis maken voor het goede doel, dat is mijn droom.

    Wanneer is de volgende reis?

    BeantwoordenVerwijderen