zondag 10 januari 2016

Kinderen zwemmen voor de Hersenstichting voor SCA1Edesepost.nl - 5 januari 2016 - door Hans ZwartkruisZwemmen voor onderzoek aan een zeldzame hersenziekte.Zaterdagmiddag 9 januari vindt het sponsorzwemmen door de kinderen van Sport en Zwem BSO Knoet bij Tesqua Health & Sports Centre voor de Hersenstichting plaats.


Ruim 30 kinderen proberen zoveel mogelijk geld bij elkaar te zwemmen voor de Hersenstichting, zodat er onderzoek gedaan kan worden naar de hersenziekte SCA1. SCA1 is een erfelijke hersenziekte die de kleine hersenen aantast. Mensen die getroffen zijn door deze ziekte weten dat ze per dag slechter zullen lopen en moeilijker kunnen praten en slikken. Daarnaast worden de bewegingen van armen, handen en ogen steeds moeilijker te sturen. De ziekte leidt tot complete immobiliteit en vroegtijdig overlijden. Tot nu toe is er geen behandeling mogelijk.


Shabbu Grollé, studente van Sport en Bewegen Ede en tevens stagiaire bij Sport- & Zwem BSO Knoet, is degene die met het idee is gekomen om geld in te zamelen. Dit geld is bedoeld om onderzoek te doen, met als doel om binnen 2-3 jaar een experimenteel medicijn te ontwikkelen. Een naaste kennis van Shabbu, Anja van Putten 49 jaar uit Ede lijdt aan SCA1, dit betekent dat haar kinderen deze ziekte ook kunnen krijgen. Voor haar en haar kinderen wordt er in het bijzonder gezwommen. Na afloop van het sponsorzwemmen zal Shabbu de cheque met daarop het binnengezwommen bedrag aan haar overhandigen.


Tesqua Health & Sports Centre heeft als sponsor het zwembad beschikbaar gesteld. Het sponsorzwemmen zal plaatsvinden op zaterdag 9 januari van 16:00 – 18:30.


Sport- & Zwem BSO Knoet is de sportieve buitenschoolse opvang in Ede, waar de kinderen na schooltijd gezamenlijk actief bezig kunnen zijn. Één van de doelstellingen van de BSO is om elk jaar geld in te zamelen voor een maatschappelijk doel. De BSO is gevestigd bij de ijsvereniging EIJV te ede.

Meer informatie over deze hersenziekte vind u op www.hersenziekte-sca.nl


http://edesepost.nl/nieuws/knoet-kinderen-zwemmen-voor-de-hersenstichting-1.5596667Geen opmerkingen:

Een reactie posten